10 kilo sádla je pryč

Přišel čas na můj další článek z reality show Hubnutí Jiřího Štencka. Jak už jsem psal kdysi v jiném článku, tak mi psaní pomáhá v plnění plánu. Neberte to prosím jako žádné chlubení, protože zatím není opravdu o co stát. Jde hlavně o mou motivaci pokračovat a možná pomoct k motivaci jiným.

V březnu 2011 jsem po tvrdé dřině měl “krásných” 91 kg. Po 15 měsících už jsem na lepší váze a můj digitální kamarád (čtěte váha) ukazuje 79,9 kg. Oproti původnímu plánu jsem se tak na cílovou váhu dostal o rok později. Ale nevadí.. :)

Můj cíl je zatím stále stejný. Dostat se zpět na váhu 76 kg a dál co to půjde. Pak už to nebudu tzv. “hrotit”. Důležité bude váhu udržet.

Jak probíhalo moje “hubnutí” můžete vidět z grafu aplikace Libra pro Android (mimochodem skvělá a jednoduchá aplikace – můžu doporučit).

Graf od mého nabírání na váze 2009 - 2012 Graf od mého hubnutí 2011 - 2012 Graf posledních 3 měsíců - rozdíl 5,5 kg

Jak vidíte na grafech, tak žádná sláva a těch jojo efektů tam bylo opravdu dost. Ale nakonec se to podařilo a teď už musím vydržet. Jde také vidět, že podle BMI (Body Mass Index) jsem stále lehce obézní, takže je pořád cíl poměrně daleko.

A co mi pomohlo? (oproti tipů z minule)

  • aplikace Libra
  • knížka Fantastická cesta (autoři Terry Grossman a Ray Kurzweil), kde autoři radí, jak udržovat tělo zdravé a pohrávají si s myšlenkou nesmrtelnosti za pomocí vědy.
  • kamarád Marek, který mi povyprávěl o knize 4 hodinové tělo od Timma Ferrise. Hodně mě zaujal tzv. “přežírací den”. Funguje to tak, že celý týden držíte poměrně přísnou dietu a cvičíte, ale za odměnu máte vždycky 1 den v týdnu, který můžete sníst cokoliv a v jakémkoliv množství. Já jsem tuto metodu přímo nepraktikoval, ale hodně mi to pomohlo v mé psychice, kdy jsem prostě 1x týdně “ujel” a tohle mi pomohlo se zase vrátit do zajetých kolejí a pokračovat ve zdravé stravě a sportu.
  • sázka s Jirkou Koutným, kdo udělá v kuse 40 kliků (konec června máme deadline)
  • nasrání na sebe samého (nakopnutí)
  • běhání (bez toho to nejde)
  • opět úprava jídelníčku (bez zdravé stravy už vůbec)
  • možná i tenhle rozepsaný článek z roku 2011 (vážně mi tu už visí od 8.6.2011 – to jsem si myslel, že to budu publikovat někdy v prosinci 2011)

A co plánuju do budoucna? V listopadu si chci koupit startovné na pražský půl maraton, abych měl stálou motivaci běhat a zlepšovat se.

Díky všem za podporu a spoluběžcům z Vítkova zdar!

Komentáře

6 Responses

Napiš komentář