O mně

jirka-helveti Moje jméno je Jirka Štencek a jsem majitelem firmy Helveti s.r.o., která provozuje hodinářské eshopy Helveti.cz, HodinkyWenger.cz, HodinkyTraser.cz a HodinkyBoccia.cz. V minulosti jsem 2 roky pracoval ve společnosti H1.cz na pozici správce satelitních webů a dále jako konzultant použitelnosti. Tato firma mi dala velké množství znalostí a zkušeností, za což jsem jí velmi vděčen! Pod hlavičkou Hájedničky jsem taky několik let vedl WordPress workshop, který jsem školil také na vlastní pěst.

V minulosti jsem společně s Lukášem Hadamčíkem provozoval C3studio, kde jsme vytvářeli webové stránky pro malé a střední podnikatele.

Ohledně mého studentského života – na Vysoké škole ekonomické v Praze jsem absolvoval magisterské studium Informačních technologií.

Na tomhle blogu bych rád psal o novinkách ze světa Internetu, poznatcích, které jsem nabyl při práci, sportech, které dělám, zážitcích, které jsem začil.. atd atd. Očekávejte tedy články okolo UX, WordPressu, CSS, HTML, Facebooku, Twitteru, treků v přírodě, běhání, kytary, atd.

Seznam odkazů na sociální sítě, jichž jsem členem:

Mé vzory

Zajíma-li vás cokoliv dalšího, račte se ptát v komentářích.

13 Responses

  • Zdravím Jiříku nejdříve chválím tvůj blog :-) Ale proč píšu je,že se chci zeptat, zda by jsi mi neporadil ohledně ČSFD. Když tu stránku otevřeš tak se objeví ůvodní stránka a na ní po pravé straně vyhledávač, pomocí ktereého vyhledávám filmy. Např. do něho chci napsat K-Pax, ale když napíšu první písmeno, v tomto příp. K, okamžitě mi to pod řádkem začně našeptávat další slova a filmy začínající na K, našepává mi to i slova, která jsem hledala např. na seznamu na google a t d. Nemohu se toho nijak zbavit a vůbec nevím co s tím. Psala jsem i email přímona čsfd, ale tam mi jen odpověděli, že v tomto okně nikdy našeptávání není. Ale já ho tam mám. Chtěla bych ho úplně vypnout a mít vypnuté (i bez přihlášení do čsfd). Možná je to mým internetovým prohlížečem, mám Mozillu Firefox…

  • Ahoj Andreo, to co popisuješ, bude mít na svědomí vlastnost prohlížeče. Ten ti sám nabízí jinde zadané slova, aby ti tím “pomohl”. To můžeš změnit, pokud v nastavení prohlížeče vypneš funkci “pamatovat si historii hledání a formulářů”. Snad jsem pomohl. Hezký den.

  • Dobrý den,

    náhodou jsem narazil na váš pěkný web a rád bych toho s dovolením využil. V současné době připravuji webový projekt. Mám dlouholeté zkušenosti s RS wordpress. Ovšem tento projekt by měl mít odlišný design, než je většina webů. Hledám na webu plug in (případně celou šablonu ? i placenou) , kde bych si mohl ?postavit? titulní (úvodní) stránku po svém. Nechci se držet skalního layoutu hlavička, obsah, levý/pravý sloupec, footer. Rád bych našel plug-in kterým bych mohl na titulní stránku vložit cokoli (různý počet textových odstavců, videí, fotografií a widgetů) a kamkoli. Tedy vytvořit si vlastní layout. Existuje něco takového?

    Díky za info.

    PS: o plug inu exec-php vím, je dobrý ale to není to, co hledám.

  • Dobrý den,
    asi nejlepší cesta je stáhnout si šablonu, která vám vyhovuje a k ní si pak vytvořit vlastní šablonu stránky (úvodní, produktové, jaké chcete) – více na http://codex.wordpress.org/Theme_Development#Custom_Page_Templates.
    Případně si vytvořit šablonu celou od základu – http://codex.wordpress.org/Theme_Development.
    To, co popisujete (stránku, kde byste si sám vkládal cokoliv – odstavce textu, videa, widgety), můžete zařídit vytvořením prázdné vlastní šablony stránky (viz 1.odkaz), v které by byl jeden velký prostor pro widgety – http://codex.wordpress.org/Widgetizing_Themes.
    Snad jsem Vám pomohl :)
    Zdraví, Jiří Štencek

  • Zdravím, vím, že by to zabralo hodně času to předělávat, ale myslím, že by bylo vhodné aby se odkazy otevírali do nové záložky a ne do té aktuální, aby se muselo vracet přes “Zpět” :) Jináč moc dobře zpracováno :) Využívám jako podkladu k tvorbě části mé Absolvenční práce :)

  • Dobrý den, mám pár dotazů. Pokud se nepletu, web “Hodinky Wenger” pracuje na pluginu eshop pro WP. Zkoušel jsem v něm pracovat a pár věcí se mi nedaří.

    1. nastavení rozmístění produktů na stránce. (mám 3 sloupečky místo dvou)
    2. Hezké fotky produktů (fotky jsou rozmazané a nekvalitní ať už je nahraji v jakékoliv velikosti. V počítači i galerii médií jsou OK)
    3. Podporuje tento plugin xml databázi ? Mám xml feed od dodavatele a nechci to nahrávat ručně.

    Předem moc děkuji za vaší odpověď, Jakub

  • Zdeňku, omlouvám se za tak pozdní odpověď, ale nějak mi Váš komentář proklouzl. Které odkazy konkrétně myslíte?

  • Dobrý večer, Jakube,
    nepletete se, eshop http://www.HodinkyWenger.cz je opravdu postaven na WP a pluginu eShop.
    1. kolik budete mít sloupečků ovlivňuje hlavně šablona webu a eshopu
    2. nevím o jakých fotkách přesně mluvíte. O náhledových? Je důležité, abyste nastavil ve WP správnou velikost ořezu a tu pak používal k vykreslování produktů.
    3. hromadné nahrání z XML plugin nepodporuje, ale můžu doporučit plugin CSV import for eshop – http://cpkwebsolutions.com/plugins/csv-imp-for-eshop/. Jde sice o import z Excel formátu, ale hodně pomůže a urychlí práci.
    Zdraví, Jiří Štencek

  • Dobry den,
    pri hladani riesenie mojeho problemu s prihlasenim sa do mojej novej stranky som sa dostal aj na Vase stranky kde som nasiel zopar vybornych vylepseni a preto mam nasledne otazku: neviem sa prihlasit na novu www stranku vytvorenu vo wordpresse, …. ako novacik som vytvoril stranku zo zakladnej ponuky a nasledne som sa na nu pozrel, nechcel som aby bolo mozne vkladat komentare na kazdej podstranke a tak som znovu vstupil do stranky na prevedenie zmien, “daco” som pomenil a isiel sa pozriet ny vysledok , nasledne zmizlo aj prihlasovacie “okienko” … a to je ten problem – ako sa dostat zase dnu?
    dakujem vopred za akukolvek radu. Rastislav

  • Dobrý den Rastislave,
    Vaše otázka je hodně obecná, protože tento problém může nastat více způsoby. Do administrace byste se ale měl dostat pomocí jedné z těchto 4 URL:
    http://www.adresawebu.cz/wp-admin
    http://www.adresawebu.cz/admin
    http://www.adresawebu.cz/wp-login
    http://www.adresawebu.cz/login

    Zdraví, Jiří Štencek

  • Dobrý den,
    chtěl bych se Vás zeptat ohledně wordpressu :), používám Nivo slider a když vložím obrázek s textem tak je text kostičkovaný, můžete mi prosím poradit jak to upravit aby text nebyl kostičkovaný?
    Děkuji.

  • Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Objednala jsem si u jedné paní zboží – přes chat na FB, prosila jsem jí aby mi poslala zboží, navrhla že zkusí zásilkovnu. Vznikla tady šance na levnější úhradu doručení balíčku. Po 2 dnech mi napsala, že nelze poslat zboží přes zásilkovnu, protože nemá ŽL. Je to pravda, nebo se jí jen nechce .
    Děkuji.

Napiš komentář