Ďas byl opraven a vykraden

Každý den není posvícení, jak hovoří staré přísloví. Takže se není čemu divit, že i přes samé dobré zprávy, které v poslední době Ďase potkávaly, ho musela potkat i nějaká špatná. Ale pojďme postupně.

Nakonec to byl kabel

Že mi auto při jízdě dost zlobí, jsem si stěžoval v minulém příspěvku a otravoval s tím snad každého, kdo se v autech vyzná. Pročetl jsem stovky fór a okruh závad už jsem měl sepsaný. Proto jsem do doporučeného servisu Peugeot Bohemia Car nastoupil s tímto seznamem a prosbou o diagnostiku.

Diagnostika s chybami

Diagnostika s chybami

Zde mi nakonec (kromě opravy netěsnící trubky od chladící kapaliny) vyměnili 2 kabely s čidly a ukostřili kabel plynového pedálu. Drželi mi i sobě palce, aby to bylo vyřešeno. Nebylo.

Chtěl jsem jim auto zavézt znovu už s konkrétní prosbou, ale měli dovolenou a tak došlo na další doporučení – Restart servis a Zdeněk Nápravník. Tam už jsem přijel s hotovou diagnostikou a konkrétní prosbou, aby se hlavně podíval na kabely od plynového pedálu. Protože jsem se dočetl, že právě kabely tyto problémy často způsobují (mají vyšší odpor než by měly mít) a mechanikům se do nich nechce (asi se blbě kontrolují). Kabel od plyn. pedálu k řídící jednotce mi vyměnil a od té doby mám klid (ťuk ťuk na dřevo).

Vylepšení ve vestavbě

Já jsem taky nezahálel a za pomoci švagra, tchána a jejich vybavení (toho času taky ještě svého vybavení) jsem:

  • zakryl vedení plynových trubek v nákladovém prostoru,
  • švagr vytvořil provizorní krytí hořáku plynu, aby se nepálila dřevěná deska,
  • zakryl jsem sloupek pod umyvadlem a ve sprše už nikam neteče,
  • vyřešili jsme dovírání zadních dveří,
  • vyrobil jsem svůj první šuplík!,
  • do skříňky pod dřezem jsem vyřezal i poličku,
  • zakryl jsem rozvod tepla v uložném prostoru (aby se trubka nezničila),
  • na zadní dveře jsem udělal prozatimní držák kabelů.

Oni mi to říkali

Kolikrát jsem slyšel: “neparkuj to na sídlišti, vyberou ti to smažky nebo se v tom někdo zabydlí”. Ale já tomu nevěřil a žil si dál v idylce. Bohužel se tak nakonec opravdu stalo a jakýsi nenechavec vypáčil zámek u zadních dveří (mimochodem zkusil každý zámek) a sebral mi všechno, co mělo cenu (nářadí, vrtačku, vojenský nůž, měřáky, nájezdy, .. a spoustu dalších věcí, o kterých ještě ani nevím).

Ten samý den ráno, kdy jsem vykradení zjistil, jsem byl s Ďasem objednaný na servis topení, takže místo policie ještě celý nasraný jedu směrem Truma servis do Velimy. Tam nechávám auto a po cestě vlakem zpět studuji možnosti zabezpečení a už prohledávám první zastavárny online, jestli tam nejsou moje věci.

Na policii mi řeknou, že dodávky se vykrádají pořád a právě nářadí tam zloději hledají. Šance, že cokoliv z toho najdou, je téměř nulová.

Teď jenom přemýšlím, jak auto zabezpečím (dodatečné zámky, alarm, GPS a podobně) nebo na kterém hlídaném parkovišti ho budu parkovat. To aby se znovu nestalo, že budu o 15tis. Kč lehčí (celková škoda) a bez nářadí.

Topení topí

Pro topení Truma C3402 jsem už nakoupil všechno, abych byl schopný si jej zprovoznit sám. Protože ale nejsem plynař a nad topením bude spát to nejcennější co mám (Anička a prcek), svěřil jsem to nakonec profíkům z KOV Velim. Tam topení zapojili, zkontrolovali a vyměnili několik součástí (komínek, netěsníci ventil, průchodky, atd). V servise jsem byl opravdu hodně spokojený. Nevím, jestli to bylo mou zkušeností s vykradením, ale pan Šlais se mi věnoval asi hodinu a dostal jsem od něj spoustu tipů na vylepšení a rad k používání. Prošel se mnou podrobně celou vestavbu, okomentoval stav, vysvětlil proč je tam co jak řešeno a nakonec mi prodal stejné nájezdy, které mi před pár dny ukradli.

Už se těším, až topení pořádně vyzkoušíme na delší dovolené. Snad ta polární záře opravdu brzy vyjde.

Na Jizerku a do Přibyslavi

Ďasem jsme po servisech a policejní služebně odjeli na krátkou dovolenou směr Jizerka. Tam jsem na všechno zapomněl, protože je to nádherný kout republiky s překrásnou přírodou. Navíc toho času úplně bez lidí a tak mi to nezkazilo ani horší počasí. Ubytování sice nebylo v obytce, ale v předem zamluveném penzionu. Teď ještě míříme na svatbu tisíciletí do Přibyslavi, kde už 2 noci s topením v autě vyzkoušíme. Držte palce!

Panský dům na Jizerce a před ním hrdě stojí Ďas

Panský dům na Jizerce a před ním hrdě stojí Ďas

Zazimování a zabezpečení

A protože mám kvůli pár okolnostem po sezóně, řeším i co s Ďasem přes zimu. Nakonec auto pojedu zazimovat do jedné nejmenované lokality a už mám nabídky od 3 firem na zabezpečení dodávky. Uvidím, do čeho nakonec půjdu. Ale mrzí mě, že to vůbec musím řešit. Jsou to náklady a komplikace navíc. Nejen, že to auto už stálo takových peněz, ale nemůžu si ho v klidu ani parkovat před domem a podle potřeby ho tak využívat. Ale jsou to jenom malé věci, které vyřešíme a půjdeme dál :)

Inspirativní lidé a cestovatelé

Marek Slobodník

Tento vždycky v pohodě chalan zo Slovenska (Banská Bystrica) mě strašně baví. Určitě ho budete znát z dokumentu Trabanti, kde jel na Jawa 250. Mrkněte na jedno z několika videí na Youtube.

Komentáře

Napiš komentář